Jandarmii orădeni au fost sesizaţi telefonic sâmbătă, în jurul orei 19, că un minor de 16 ani din Marghita a furat mai multe produse dintr-un magazin de pe strada Simion Bărnuţiu din Oradea. La ieşire, când a fost oprit de personalul de pază al magazinului, adolescentul i-a ameninţat cu un cuţit cu o lamă lungă de 19 centimetri.

"Jandarmii au întocmit în acest caz acte procedurale de constatare a infracţiunilor de furt şi port fără drept de cuţit", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bihor.

De asemenea, în weekend jandarmii au mai prins un tânăr de 23 de ani din Oşorhei, care a furat un telefon în valoare de 600 de lei de la un orădean care participa la concertele Toamnei Orădene. Păgubitul, când a constatat că îi lipseşte telefonul, a văzut în jur un tânăr ce ţinea în mână un aparat similar, aşa că a cerut ajutorul unei patrule de jandarmi care se afla în zonă.

"În urma verificărilor, s-a stabilit că telefonul aparţinea orădeanului, ulterior tânărul din Oşorhei recunoscând că l-a sustras şi că dorea să-l comercializeze", se mai arată în comunicat.

Tot la manifestările organizate în cadrul Toamnei Orădene, jandarmii au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.900 lei, pentru diverse nereguli: de la refuz de legitimare şi nerespectarea măsurilor de ordine, la neafişarea preţului de către comercianţi.

Sâmbătă, jandarmii au mai împărţit amenzi în valoare totală de 5.000 de lei către cinci persoane care vindeau ilegal lemne în Oradea.