Încă un cetățean român a fost ucis în atacurile teroriștilor Hamas din Israel, a anunțat vineri Ministerul Afacerilor Externe. Este vorba despre o persoană care a fost dată dispărută pe 12 octombrie, decesul fiindu-i confirmat pe 13 octombrie. 

„Ministerul Afacerilor Externe informează cu regret că, până în prezent, se confirmă decesul a două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, astfel:

persoana al cărei deces a fost anunțat de către autoritățile israeliene la data de 9 octombrie 2023, care deținea cetățenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel;

persoana pe care familia a declarat-o dispărută la data de 12 octombrie 2023 și al cărei deces a fost confirmat de autoritățile israeliene la data de 13 octombrie 2023.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor și își exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri. De asemenea, reiterează condamnarea fermă a terorismului în toate formele sale de manifestare”, a transmis MAE într-un comunicat citat de Spotmedia.ro. 

MAE precizează că Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene.

Cetățeanul român al cărui deces a fost confirmat luni a servit în Forţele de Apărare ale Israelului. Despre cea de-a doua victimă a conflictului dintre Hamas și Israel nu se cunosc deocamdată detalii.

Până acum, circa 2.000 de români au fost repatriați și demersurile continuă și pentru alți cetățeni români care au solicitat acest lucru.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!