În Rusia continuă întâmplările ciudate în ceea ce-i priveşte pe medicii care se plâng de condiţiile de lucru, de lipsa echipamentelor de protecţie, în plină pandemie Covid-19.

Al treilea medic a căzut, recent, de la etajul spitalului, la scurt timp după ce s-a plâns că este pus să lucreze, deşi a fost confirmat cu coronavirus. Medicul Alexander Şulepov, 37 de ani, se luptă pentru viaţa sa, fiind în stare gravă, cu răni la cap. El a căzut de la etajul 2 al spitalului Novousmanskaya.

Înainte el a postat un videoclip în care a susţinut că a fost forţat să lucreze, în ciuda faptul că a fost testat pozitiv pentru Covid-19, notează Daily Mail. El şi colegii săi au avertizat, de asemenea, despre lipsa echipamentelor de protecţie în oraşul Voronej, notează aceeaşi sursă.

La 24 de ore după primul clip, medicul a filmat un altul în care şi-a retractat declaraţiile, notează Adevărul.ro. De asemenea, Şulepov a fost chemat la Poliţie, fiind acuzat că răspândeşte informaţii false. Şefii spitalului au susţinut că afirmaţiile lui Şulepov nu sunt adevărate.

Adevărul.ro aminteşte că, recent, două doctoriţe din Rusia au murit căzând de la ferestrele spitalului, după ce le-au reproşat superiorilor lipsa echipamentelor de protecţie pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Natalya Lebedeva, 48 de ani, a decedat după ce a căzut de la etajul 6 al unui spital din Moscova. Yelena Nepomnyashchaya, 47 de ani, mamă a doi copii, a murit după ce a căzut de la mare înălţime pe fereastra spitalului din Krasnoyarsk.