Pompierii orădeni au avut, marţi seară, un alt fel de misiune de "salvare": le-au oferit celor care au trecut prin faţa sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din strada Avram Iancu un concert de colinde. Zeci de orădeni s-au strâns să-i vadă, încântaţi de cadoul inedit.

Corul, format din 20 de angajaţi ai ISU Crişana, şi-a început spectacolul pe platoul monumentului dedicat pompierilor cu câteva minute înainte de ora 17, cu "Deschide uşa creştine", după care au urmat şi alte colinde tradiţionale precum "O, ce veste minunată!", "Trei Păstori", "Cerul şi pământul" sau "Ziurel de ziuă". Salvatorii au pregătit inclusiv momente de scenetă, spectacolul atrăgând privirile trecătorilor dar şi ale şoferilor, care au claxonat în spirit de solidaritate.

Aproximativ 70 de oameni, atât spectatori de ocazie, cât şi colegi, în frunte cu generalul de brigadă Ioan Baş, şeful ISU Crişana, au stat să îi asculte, pozând şi filmând pe tot parcursul momentului.

"Pompierii militari care au oferit orădenilor momentul specific sărbătorilor de iarnă sunt din tura liberă. Au dorit să ofere un moment de căldură sufletească şi de linişte celor prezenţi", le-a explicat jurnaliştilor căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Pentru a întregi atmosfera de sărbătoare, o autospecială de intervenţie la incendii a fost împodobită cu beculeţe de Crăciun şi a atras privirile copilaşilor, iar unii chiar au urcat pe scaunul şoferului.

Spectacolul a durat circa 40 de minute şi s-a încheiat cu urări de bine şi cu "La mulţi ani", în aplauzele tuturor.

Evenimentul de marţi seară nu a fost singura "misiune specială" a angajaţilor ISU Crişana, care s-au trasformat în Moş Crăciun pentru mai multe familii nevoiaşe din tot judeţul. Peste 230 de persoane din Bihor, dintre care 220 de copii, vor avea sărbătorile mai bune, după ce salvatorii au donat sume de bani pentru ajutorarea celor bolnavi, alimente pentru orfani, dar şi alte daruri menite să ajute inclusiv foşti lor colegi, cu grave probleme de sănătate.