Un programator IT, care nu a absolvit nicio Facultate de Medicină dar consulta pacienţi şi le prescria reţete a fost descoperit, joi, de o echipă a televiziunii Digi24.ro care l-a filmat cu camera ascunsă.

Potrivit site-ului de ştiri Digi24.ro, soţia programatorului Marius Hîrseanu este de fapt un medic de familie în Predeal, iar când aceasta lipseşte, bărbatul este cel care îi ia locul în cabinet scriind reţete medicale, compensate, trimiteri la medicul specialist şi chiar oferind consultaţii fără a avea competenţă. Sursa mai notează că soţia bărbatului este în concediu medical. 

"Pot face bilet de trimitere, pot face o reţetă, dar identică cu cea de luna trecută, pe câte luni doriţi, pe una, pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile reţeta, dar fără să schimb tratamentul, medicaţia", a spus Hîrseanu în timp ce era filmat cu camera ascunsă.  

Şi mai revoltător este că pacienţii cabinetului ştiu că primesc reţete şi bilete de trimitere de la un om care nu are nicio pregătire medicală, însă nu sunt deranjaţi de această situaţie. "Avem încredere, pentru că tratamentul nostru, al meu şi al soţului, este acelaşi, pe care îl luăm, lună de lună. Nu ştiu unde lucrează, dar medic sigur nu este", a spus o pacientă.

Reporterii Digi24 de la faţa locului au anunţat poliţia cu privire la caz, iar oamenii legii au intrat în cabinetul soţiei bărbatului, unde se afla acesta, pentru a-i cere explicaţii.

Poliţiştii au descoperit că bărbatul a dat, în ultimele nouă zile, peste două sute de bilete de trimitere, reţete compensate şi prescripţii medicale. În plus, ar fi consultat zeci de pacienţi, în locul medicului. Autorităţile au deschis un dosar penal, pentru exercitarea fără drept a unei profesii şi fals în înscrisuri, sub semnătură privată.

"Este regretabil şi incredibil cum unii colegi înţeleg să îşi facă meseria, să trădeze încrederea pe care pacienţii o pun în ei. De când am aflat, am cerut un control al DSP şi am sesizat Colegiul Medicilor şi Casa de Sănătate Braşov", a transmis secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Nelu Tătaru, într-o intervenţie telefonică la postul de ştiri Digi24.

"DSP a judeţului Braşov va efectua un confrol, prin intermediul Serviciului Control de Sănătate Publică, în vederea sesizării aspectelor semnalate de către dumneavoastră", a spus Anca Bâtiu, purtătorul de cuvânt DSP Braşov, pentru sursa citată. 

Vezi declaraţiile medicului fals şi a pacienţilor: