Un tramvai marca Siemens a deraiat miercuri dimineaţă la ora 6.20 din cauza macazului deteriorat în staţia din Centrul Civic. Timp de aproape două ore, traficul pe liniile afectate a fost perturbat. "Tramvaiele care au circulat pe liniile 1 şi 3 şi-au prelungit traseele pentru a acoperi şi linia 2 în vederea asigurării transportului călătorilor, iar pe relaţia Cele 3 Crişuri - Nufărul s-a circulat cu 4 autobuze", se precizează într-un comunicat al Regiei Autonome Oradea Transport Local.

Panourile digitale din staţii au transmis informaţii călătorilor despre întreruperea circulaţiei şi motivul acesteia.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a OTL, Carmen Tocuţ, tramvaiul nu a suferit nicio defecţiune. "Deraierea s-a produs din cauza macazului deteriorat şi nu au fost alte accidente. Niciun pasager nu a fost rănit şi nu s-a produs nicio tamponare cu vreo maşină", a declarat aceasta.

Este cel de-a doua deraiere a unui tramvai Siemens în această lună. Acum două săptămâni, tot un tramvai Siemens a deraiat la schimbarea macazului în staţia de la Olosig şi tot din cauza deteriorării macazului.

Carmen Tocuţ a mai subliniat că, în bugetul pe anul acesta, Regia are cuprinsă reabilitarea tuturor celor 23 de macazuri existente în oraş. Cele mai uzate şapte macazuri urmează să fie automatizate, ceea ce înseamnă că vatmanul nu va trebui să coboare din tramvai pentru a le schimba.

"Regia îşi cere scuze publicului călător pentru inconvenientul creat şi le mulţumeşte pentru înţelegere", se mai arată în comunicatul OTL.