Un arbitru din Oradea se află în ancheta Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal, fiind suspectat că a încălcat regulamentul și a făcut pariuri sportive, lucru care le este strict interzis tuturor celor implicați în fotbal, de la jucători la antrenori și arbitri, informează Prosport.ro.

Federația Română de Fotbal a decis să publice numele arbitrilor anchetați din toată țara. Este vorba în total de opt persoane. Printre acestea se numără și arbitrul asistent Gozman Pop Cristian Dumitru din Oradea, care activează în Liga a III-a. 

Potrivit Prosport.ro, care citează regulamentele în vigoare în fotbalul românesc, jucătorii, antrenorii și arbitrii nu au voie să aibă conturi la casele online de pariuri sportive sau să plaseze bilete. 

„Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu: a) interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani; b) penalitate sportivă de 300.000 de lei”, arată regulamentul.

Contactat de BIHOREANUL, șeful Comisiei Județene a Arbitrilor Bihor, Cristian Nagy, spune că a aflat, la rându-i, din presa națională de această anchetă, dar că a apucat să poarte o scurtă discuție cu antrenorul Gozman Pop Cristian Dumitru. „E cadru didactic, e un băiat foarte serios. Pe mine m-a surprins faptul că apare acolo. Am înțeles că a avut un cont la o agenție, dar l-a închis din august anul trecut, când li s-a spus tuturor la o consfătuire să le închidă...”, a spus șeful CJA Bihor.  

Lista publicată de FRF îi cuprinde pe următorii arbitri: 

Călin Daniel Eduard (Bucureşti) – Liga 2

Gozman Pop Cristian Dumitru (Oradea) – Liga 3

Jivan Mihai Adrian (Arad) – Liga 3

Fuior Constantin – Cosmin (Brăila) – Liga 3

Toader Răzvan Nicușor (Bistrița Năsăud) – Liga 3

Svatsinka Daniel – Roberto (Reșița) – Liga 3

Soponar Răzvan Ionuț (Baia Mare) – Liga 2

Pâslaru Andrei (Arad) – Liga 3

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!