Arcaşul român Mircea Doda, legitimat la Clubul Sportiv "Redpoint" Oradea, s-a clasat pe podium într-o competiţie internaţională 3D desfăşurată în Italia. Chiar dacă Federaţia Română de Tir cu Arcul a refuzat să-l înscrie la acest campionat şi să-i plătească taxa de 50 de euro, arcaşul român a reuşit un meritoriu loc III într-o competiţie cu peste 600 de concurenţi.

Sportivul nu este la prima performanţă de acest gen, fiind un obişnuit al locurilor fruntaşe în clasamentele italiene de tir cu arcul.

Campionatul Internaţional indoor de 3D a avut loc la Malles, în nordul Italiei, lângă Bolzano. Concursul a fost foarte bine organizat, cu 654 de înscrişi la toate categoriile, din circa 30 de ţări.

A fost prima ediţie a campionatului internaţional 3D indoor şi a patra ediţie a campionatului naţional italian indoor. Mircea Doda a ocupat locul 3 la ambele concursuri, internaţional şi naţional, la ultimul pierzând locul doi la o diferenţă de numai două puncte de campionul de anul trecut.

"Rezultatul obţinut de sportivul nostru este excelent, având în vedere că Italia este campioană olimpică la tir cu arcul şi o ţară cu mare preocupare pentru acest sport. Observaţi numărul concurenţilor înscrişi, peste 600, în timp ce în România numărul concurenţilor nu depăşeşte 70-80 nici chiar la cele mai mari concursuri. Oradea deţine de altfel şi recordul de participare la un Campionat Naţional, de aproximativ 120 de persoane în 2010", a declarat Traian Sabău, preşedintele CS Redpoint.

Competiţiile 3D de tir cu arcul presupun ţinte în mărime naturală, amplasate la distanţe cunoscute şi necunoscute, în mediu natural, şi asupra cărora se trage din diverse poziţii şi reliefuri, ceea ce face tirul destul de dificil.

Rezident în Italia, sportivul Mircea Doda legitimat la Redpoint Oradea, activează de mulţi ani în campionatul 3D din peninsulă.