Protestele de stradă organizate împotriva Guvernului PSD-ALDE în ultimele săptămâni l-au inspirat pe un argeşean, care a înregistrat la OSIM marca "#Rezist" şi acum vrea să-şi facă un partid politic. Numeroşi protestatari, dar şi oameni politici, au purtat în ultimele săptămâni banderole cu mesajul #Rezist, unul din motto-urile protestelor de stradă, folosit ca o aluzie la lupta anti-PSD.

Dezvăluirea a fost făcută de un site de ştiri din Argeş, ziarulprofit.ro, care îl şi citează pe deţinătorul mărcii, fără însă a-i dezvălui numele. Cotidianul.ro scrie însă că acesta ar fi taman proprietarul site-ului, Iulian Uţă, fost lider UNPR Curtea de Argeş.

"La sugestia unui prieten spaniol am decis să înregistrez la OSIM marca şi logo-ul #Rezist. Am demarat procedurile şi de azi putem spune că #Rezist este marcă naţională înregistrată", a declarat argeşeanul identificat de Ziarul Profit cu iniţialele "C.U.".

Acesta a mai spus că, pe modelul partidului Podemos din Spania, înfiinţat în urma unor proteste anti-corupţie, a început şi el procedurile de înfiinţare a unui nou partid care se va numi #Rezist. "Suntem un grup de iniţiativă din care fac parte oameni cunoscuţi din România şi străinătate, care nu au fost membrii vreunui partid politic, câţiva tineri care au lucrat perioade scurte în Guvern dar şi oameni care au un cuvânt de spus în domeniile în care activează acum", a mai spus iniţiatorul, citat de aceeaşi sursă. El a mai spus că aşteaptă ca membrii USR să migreze spre noua formaţiune.