Poliţiştii de frontieră au depistat, duminică dimineaţă la ora 6, la punctul de trecere a frontierei Borş o maşină marca Audi Q7, fabricată în 2009 şi înmatriculată în Polonia, căutată de autorităţile din această ţară şi condusă de un român.

Bărbatul, un tânăr de 24 de ani, a susţinut că a închiriat autoturismul de la o firmă de profil din Polonia şi că nu avea cunoştinţă că vehiculul este căutat de autorităţi. "În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, autoturismul fiind indisponibilizat la I.T.P.F Oradea până la finalizarea acestora", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Pe de altă parte, în weekend, tot în Borş, poliţiştii de frontieră au mai prins doi cetăţeni români care conduceau două autoturisme marca Volkswagen, deşi nu deţineau permise de conducere valabile. Unul dintre şoferi avea un permis cu însemnele autorităţilor italiene, dar care s-a dovedit a fi fals, iar cel de-al doilea a declarat că nu are permisul la el, însă verificările poliţiştilor de frontieră au scos la iveală că, de fapt, acesta avea dreptul de a conduce suspendat, pentru vătămare corporală din culpă.

"Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, respectiv de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", se mai arată în comunicatul ITPF Oradea.