Alex Steward, un profesor de drept din Australia a rupt pagini ale Coranului şi Bibliei şi le-a folosit pentru a-şi face ţigări, întrebându-se care arde mai bine, într-un videoclip difuzat pe YouTube după controversa provocată de un pastor american care dorea să ardă exemplare ale Coranului.

În videoclipul lung de 12 minute pe care bărbatul l-a numit "Biblia sau Coranul - care arde mai bine?", Alex Stewart, membru al unui grup de atei, arată un exemplar al Coranului şi unul al Bibliei, rupând pagini şi făcând din ele ţigări.

În scurt timp, videoclipul, care fusese postat la exact nouă ani de la atentatele din 11 septembrie, a fost retras de pe YouTube. În plus, Stewart a fost convocat pentru o audiere la locul său de muncă, Universitatea Tehnologică din Queensland, şi a fost suspendat. "Universitatea este extrem de nemulţumită şi dezamăgită", a declarat vicecancelarul instituţiei de învăţământ, Peter Coaldrake.

Alex Stewart a explicat că a dorit să îşi exercite dreptul la libertatea de exprimare. "Videoclipul era o glumă", susţine el, precizând că fuma iarbă obişnuită, nu marijuana.