Un autobuz al OTL a luat foc marţi după-amiaza, în timp ce circula pe linia 515, între localităţile Hidişelu de Jos şi Băile Felix. 

Conform directorului tehnic al OTL, Marius Nicoruț, incendiul a izbucnit la compartimentul motor şi s-a extins la partea din spate a vehiculului.

Incidentul s-a produs pe DN76, iar apelul către autorităţi a fost efectuat la ora 17:41. La momentul izbucnirii incendiului, în autobuz se aflau doi pasageri, alături de şofer. Din fericire, toţi cei aflaţi la bord s-au autoevacuat în siguranţă, fără a suferi răni.

Sergent major Alina Butaci, de la ISU Crişana, a precizat că la faţa locului au intervenit pompierii militari ai Detaşamentului 1 Oradea şi Gărzii 1 Mai, care au reuşit rapid să stingă incendiul înainte ca flăcările să se extindă şi mai mult.

Cauza exactă a incendiului urmează să fie stabilită, însă, din primele informaţii, se pare că ar fi vorba despre o defecţiune tehnică în compartimentul motor.

În timpul intervenției, traficul în zonă a fost blocat, iar imaginile primite de BIHOREANUL de la un cititor arată un fum negru și dens, care se ridica deasupra șoselei.

Video: Cititor BIHOREANUL

UPDATE: O „supraîncălzire a compartimentului motor”

Imagini trimise ulterior de ISU Crișana arată că autobuzul care circula pe linia 515, pe direcția Sântelec - Oradea, a fost mistuit de flăcări. 

foto: ISU Crișana

„Clar este o supraîncălzire a compartimentului motor. În acest moment degajăm zona, vom tracta autobuzul la autobază și vom investiga cauza supraîncălzirii, care a dus la incendiul din compartimentul motor”, a mai precizat pentru BIHOREANUL directorul tehnic OTL.

foto: ISU Crișana

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!