Un autobuz Rocar de Simon al societăţii de transport în comun din Oradea a luat foc, vineri dimineaţa, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit. Autobuzul se afla în zona intersecţiei Bulevardul Decebal cu strada Tudor Vladimirescu.

"Flăcările nu au fost de mare intensitate, s-au manifestat în partea din spate şi sub autobuz. Imediat, şoferul a oprit autobuzul, a evacuat pasagerii şi a stins focul cu extinctorul înainte de venirea pompierilor", a declarat, pentru BIHOREANUL, Carmen Tocuţ, purtătorul de cuvânt al OTL. Potrivit acesteia, niciunul dintre pasageri nu a fost rănit.

Autobuzul în cauză a fost transportat la garaje, urmând să fie stabilită, cu exactitate, cauza incendiului. "La prima vedere, se pare că a fost vorba de un scurtcircuit", a precizat Carmen Tocuţ.

Când a luat foc, autobuzul făcea ultima cursă din această dimineaţă, urmând să se retragă în garaj. "Nu a fost cazul să trimitem un alt autobuz pentru că pasagerii plecaseră deja şi, în plus, un alt autobuz pornise deja pe aceeaşi linie, deci eram în grafic", a mai adăugat reprezentanta OTL.