Scene de groază luni după amiază, într-un autocar care aducea elevi în vacanţă la Băile Felix. Maşina s-a răsturnat, în timp ce cobora Piatra Craiului şi numai vigilenţa şoferului a făcut să nu se înregistreze victime!

Autocarul transporta 21 de copii cu vârste între 10 şi 15 ani şi trei adulţi din localitatea Topoloveni, judeţul Argeş. "La faţa locului s-au deplasat un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Staţiei Aleşd şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Un singur copil prezenta o contuzie minoră la gleznă şi a refuzat transportul la spital. Nu sunt alte persoane rănite", a declarat BIHOREANULUI locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

Din primele cercetări ale poliţiştilor, accidentul s-a produs din cauză că autocarului i s-au defectat frânele. "Vehiculul a fost tras în afara părţii carosabile şi un echipaj de Poliţie este încă acolo", a declarat subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Potrivit comisarului şef Silviu Dorin Popa, care coordonează cercetările la faţa locului, accidentul s-a produs pe partea de coborâre, spre localitatea Corniţel. "Şoferul a avut prezenţă de spirit, pentru că a reuşit să scoată vehiculul de pe drumul principal, care e plin de serpentine, pe un drum lateral, unde însă s-a răsturnat", a declarat Popa.

La locul accidentului a plecat şi prefectul Claudiu Pop, care a precizat BIHOREANULUI că micuţii "urmează să fie preluaţi de un alt autocar". "Au avut un înger păzitor, şoferul a reuşit să vireze pe un lateral şi din fericire nimeni nu e rănit. Ar fi putut fi un dezastru, dacă şoferul nu ar fi acţionat. Doar un copilaş spunea că îl doare un picior, dar şi el este bine", a declarat Claudiu Pop.