Un autocar care transporta turişti români din Bucureşti spre Munchen a luat foc în noaptea de duminică spre luni, în apropiere de graniţa dintre Ungaria şi Austria.

Potrivit adevarul.ro, incidentul s-a petrecut în jurul orei 00.30, când autocarul se afla pe autostrada M9, iar pasagerii au semnalat un miros puternic de ars.

Toţi pasagerii au coborît din autocar, iar după câteva secunde, maşina a fost cuprinsă de flăcări, astfel că şi bagajele turiştilor au fost făcute scrum.

"În câteva secunde tot interiorul autocarului a fost cuprins de fum negru înecăcios. La oprirea de urgenţă a autocarului toţi pasagerii au reuşit să iasă în siguranţă afară. În următoarele secunde tot autocarul a fost cuprins de flăcări nemaiputandu-se salva absolut nimic din bagajele turiştilor. De menţionat este faptul că extinctorul aflat în dotare nu a funcţionat", a precizat o pasageră, care a şi postat filmarea cu autocarul în flăcări, pe YouTube.

Turiştii urmau să petreacă Revelionul la rude în Germania. Autocarul aparţine firmei Double-t , iar pasagerii au fost preluaţi de o altă maşină.

Pentru bagaje, fiecare turist a primit 100 de euro, parte din asigurarea de care beneficiază, a mai precizat sursa citată.