O persoană a murit şi mai multe sunt rănite, cinci dintre ele grav, după ce un autocar înmatriculat în România s-a răsturnat în Bulgaria, pe drumul dintre Starea Zagora şi Veliko Tărnovo.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, trei elicoptere SMURD vor fi trimise în Bulgaria pentru a aduce şase dintre răniţi. Ceilalţi pasageri, care au fost răniţi mai uşor, vor fi aduşi în ţară cu un autocar ce va înlocui vehiculul accidentat.

Zona în care s-a produs accidentul este una muntoasă, iar autocarul, care venea de la Kusadasi, din Turcia, traversa Bulgaria. Accidentul a avut loc la circa 200 de kilometri de România.

La momentul producerii accidentului, în jurul orei 6:00, ploua uşor în zonă. Circulaţia în zonă a fost blocată. Autocarul, culcat pe o parte laterală, a rămas atârnând de la jumătate într-o prăpastie. Partea din faţă este spre carosabil.

Din câte se pare, în autocarul accidentat nu se aflau şi copii.

Presa bulgară scrie că în accident a murit o femeie în vârstă de 27 de ani. Şoferul autocarului, în vârstă de 44 de ani, a fost supus unui alcooltest, care s-a dovedit negativ. În autocar erau 27 de pasageri, iar autorităţile bulgare au deschis o anchetă.