Poliţiştii de frontieră din Borş au găsit, zilele trecute, un autoturism Dodge Ram, care era căutat de autorităţile din Olanda. Un cetăţean român în vârstă de 36 de ani încerca să intre în ţară cu maşina în valoare de 63.000 euro.

"În data de 08.12.2017, ora 23.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare din ţară, cetăţeanul român Victor  D., în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autoturism marca Dodge Tip Ram, an de fabricaţie 2017, înmatriculat în Olanda. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Olanda", a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Şoferul a susţinut în faţa poliţiştilor că nu ştia că maşina este căutată de autorităţile din Olanda. "Bărbatul a declarat că a cumpărat maşina în leasing, si cel mai probabil contabilul firmei a uitat să mai plătească ratele", se arată în informarea ITPF Oradea.

Maşina a fost indisponibilizată la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.