Un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost înjunghiat, joi, în centrul oraşului Deva, în apropiere de Spitalul Judeţean de Urgenţă, de un bărbat în vârstă de 38 de ani. La incident au fost martori zeci de trecători, care însă nu au intervenit. Printre aceştia s-au numărat şi câţiva tineri care s-au amuzat şi au filmat încăierarea.

"Mai dă-i, dă-i în spate!"

Site-ul de ştiri Ziardehunedoara.ro scrie că incidentul violent, petrecut în jurul orei 16, ar fi izbucnit de la un conflict verbal între cei doi, după ce victima i-a reproşat agresorului, pe numele lui Urzică Ionuţ, că, beat fiind, circulă cu bicicleta pe trotuar.

Cei doi s-au aprins repede, adresându-şi injurii. În jurul lor s-au adunat mai mulți trecători, care în loc să-i oprească, i-au încurajat. "Dă-i dracu!", "Dar ce bine le aruncă aici, ştii, la barbă.", "Mai dă-i, dă-i în spate! Hopa...", se aud, pe o înregistrare video de la faţa locului, comentariile mai multor martori, în timp ce cei doi bărbaţi se bat.

Conflictul a culminat în momentul în care Urzică a scos un cuţit din rucsacul său şi a alergat după celălalt bărbat pe stradă, sub privirile celor prezenți, care se amuzau în ciuda faptului că victima urla "chemaţi Poliţia!". 

După câteva minute după ce bărbatul de 38 de ani l-a înjunghiat pe celălalt, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie.

14 zile al spital

"Atât victima, cât şi agresorul sunt din municipiul Deva. În acest moment, victima se află la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru infracţiunile de tentativă de omor şi deranjarea ordinii şi liniştii publice", a declarat pentru sursa citată Carla Strujan, reprezentanta IPJ Hunedoara.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost prins de oamenii legii după câteva ore.

"Agrresorul i-a pricinuit victimei leziuni care necesită pentru 14 - 15 zile de îngrijiri medicale. În prezent, persoana vătămată este internată în Spitalul Judeţean din Deva pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar autorul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de tentativă de omor", a spus procurorul Sanda Ionela Draia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.