Un băiat în vârstă de 11 ani din Colorado, Statele Unite, a fost arestat din cauza unui desen pe care l-a făcut chiar la şcoală şi care îl reprezenta pe el împuşcând alte 3 persoane. Mai mult decât atât, pe desen exista fraza "Profesorii trebuie să moară", potrivit televiziunii Fox, citate de Antena 3.

Copilul în cauză a fost diagnosticat cu ADHD (sindromul hiperkinetic cu deficit de atenţie) şi a fost sfătuit de terapeut ca atunci când e supărat să îşi exteriorizeze sentimentele prin intermediul desenului, ca să nu îşi deranjeze colegii şi profesorii de la şcoală.

Ideea nu s-a dovedit a fi una benefică, întrucât desenul băiatului a fost descoperit de profesor exact când băiatul dorea să îl arunce. El a fost trimis în biroul directorului şi părinţii acestuia au fost sesizaţi.

Deşi conducerea şcolii cunoştea problema de sănătate a elevului şi nu a văzut iniţial nicio ameninţare în actul acestuia, părinţii băiatului s-au trezit în aceeaşi seară cu poliţia pe cap. Fiul lor a fost încătuşat şi dus la Poliţie, pentru delict de gradul al treilea, sub acuzaţia de interferenţă cu personalul şi elevii de la o unitate de învăţământ.

Băiatul nu a fost implicat în niciun conflict în trecut, iar părinţii şi terapeutul său susţin că nu ar face niciodată rău cuiva.