Un adolescent în vârstă de 16 ani din Timişoara a fost confirmat, joi, cu virusul COVID-19. Este vorba de nepotul bărbatului de 47 de ani din Timişoara, care a fost confirmat cu coronavirus marţi. 

Tot joi, a fost confirmat un al şaselea caz de coronavirus în România. Este vorba de un bărbat de 71 de ani din Suceava care s-a întors din regiunea Lombardia (Italia). 

Conform informaţiilor din partea DSP Timiş, tânărul de 16 ani este asimptomatic şi afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, a fost informat Grupul de comunicare strategică de la nivelul Guvernului.

Potrivit aceleiaşi surse, bărbatul în vârstă de 71 de ani s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare. "Conform primelor informaţii din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, secţia de boli infecţioase cu febră şi frison unde a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv. În prezent, s-a declanşat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor", a mai anunţat sursa citată.

Şase cazuri de coronavirus au fost confirmate până acum în România. Dintre acestea, un tânăr s-a vindecat şi a fost externat.

35 de persoane sunt în carantină pe teritoriul României din cauza suspiciunii că ar fi putut intra în contact cu virusul, iar alte 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.