Un adolescent în vârstă 14 ani s-a opărit şi a ajuns la spital după ce a căzut cu piciorul în apa fierbinte ieşită dintr-o conductă de apă caldă fisurată în Ştrandul Ioşia.

Potrivit Bihon.ro, incidentul s-a petrecut pe 12 iulie, când Moldovanyi Krisztian, care mersese la ştrand cu familia, s-a plimbat pe zona înnierbată de lângă alei. La un moment dat, pământul s-a surpat sub tânărul orădean, iar piciorul drept i-a ajuns într-o baltă cu apă opărită (peste 80 de grade) adunată sub pământ din cauza unei conducte fisurate.

"Krisztian s-a împiedicat şi s-a rupt pământul sub el. Putea să se pună oricine acolo, la plajă. Te pui acolo şi copilul dispare. Când a mers să scoată papucii din apă, apa clocotea. Nu exista niciun indicator de avertizare", a declarat verişoara adolescentului, Renata Rakosi.

Familia lui Krisztian a denunţat şi faptul că asistenta medicală de la Ştrandul Ioşia s-ar fi comportat urât cu acesta. În urma celor întâmplate, ADP Oradea poate risca un nou litigiu, în contextul în care mama băiatului a declarat presei că a contactat deja un avocat pentru a afla măsurile legate care pot fi întreprinse în acest caz.

Contactat de BIHOREANUL, directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, a confirmat incidentul. "Îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat, sper să nu rămână cu urme copilul", a afimat acesta. Totuşi, Andrica a susţinut că nici măcar angajaţii Ştrandul Ioşia nu aveau de unde să ştie că acea conductă ar fi fisurată.

"În tot ştrandul avem conducte, inclusiv de apă caldă, pe sub pământ. Aceasta nu dădea semne că ar fi fisurată, nu ieşeau aburi, nu era umed pământul în zonă", a spus directorul ADP. Potrivit acestuia, conductele de apă din Ştrandul Ioşia au fost schimbate total "în urmă cu 3-4 ani".

Cât despre asistenta medicală care ar fi fost nepoliticoasă cu pacientul ei, aceasta va fi chemată în faţa comisiei de disciplină.

În urmă cu cinci ani de zile, o fetiţă în vârstă de 7 ani, Elisabeth Haidău, s-a înecat şi a murit după ce a fost absorbită de canalul de evacuare al unuia dintre bazine. 

Condamnaţi iniţial alături de angajaţii ştrandului în acest caz, directorul general al Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica şi directorul tehnic Bimbo Szuhai Tibor, au fost achitaţi, în 2013, de acuzaţii, judecătorii considerând că faptei care li se impută, şi anume ucidere din culpă, îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii.

Completul de judecată a menţinut, însă, condamnările dispuse de Judecătoria Oradea, ca instanţă de fond, în cazul administratorului ştrandului Ioşia, Gheorghe Sime, adjunctului său, Florentin Avram, respectiv pentru lăcătuşul Sorin Floruţ, care s-au ales cu câte 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Familiei lui Elisabeth Haidău i-au fost acordate despăbugiri de 230.000 de euro.