Un copil în vârstă de doi ani a ajuns sâmbătă seară la Urgenţe, după ce s-a curentat la un bancomat al BCR de lângă Piaţa Rogerius din Oradea.

Din câte se pare, băieţelul se afla în braţele unuia dintre părinți, care dorea să scoată bani din ATM, când ar fi atins aparatul şi s-ar fi electrocutat. Micuţul acuza dureri, astfel că a fost dus de către părinţi la Compartimentul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Municipal.

Poliţia cercetează

"Copilul că are o flictenă (băşicuţă care se formează la arsurile uşoare - n.r.), pe degetul 3. Deci e un semn de arsură, dar că e de la bancomat sau că s-a ars înainte nu avem cum să ştim, pentru noi s-a produs în condiţii necunoscute", a declarat BIHOREANULUI dr. Hadrian Borcea, şeful Unității de Primire a Urgențelor și SMURD Oradea.

Potrivit acestuia, medicii au propus internarea copilului, însă mama a refuzat.

În urma incidentului, părinţii au anunţat şi Poliţia. "Poliţiştii bihoreni au fost sesizaţi în jurul orei 19.38 de către tatăl minorului. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Investigare a Infracţiunilor Contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, iar cercetările vor continua pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor care s-a produs incidentul, urmând a fi luate măsuri în consecinţă", a precizat BIHOREANULUI comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

De altfel, pentru a preîntâmpina apariţia unor asemenea evenimente, poliţiştii au luat legătura cu reprezentanţii băncii, iar bancomatul cu pricina a fost dezafectat.

UPDATE: BCR analizează cauzele

BCR a reacţionat după incidentul petrecut în Rogerius, directorul executiv al Direcţiei de Comunicare, Ionuţ Stanimir, transmiţând BIHOREANULUI poziţia companiei pe care o reprezintă.

"Am intervenit imediat pentru a întrerupe alimentarea electrică şi a preveni orice incident. Tratăm situaţia cu seriozitate şi păstrăm legătura cu familia. Ceea ce este cel mai important este că băieţelul se află în afara oricărui pericol. O echipă de specialişti analizează cauzele posibile, pe care le vom prezenta şi autorităţilor", se arată în mail-ul transmis de Stanimir.