Pompierii orădeni au acţionat, vineri după amiază, în zona Bancpost, în Oradea, pentru a scoate, din Crişul Repede, trupul unui copilaş în vârstă de doar câţiva anişori. O femeie i-a văzut cadavrul plutind deasupra apei şi a sunat la 112.

"A fost observat că pluteşte cadavrul unui copil în zona Bancpost, pe Crişul Repede. La faţa locului s-a deplsat un echipaj cu barcă şi un echipaj SMURD", a declarat pentru BIHOREANUL maiorul Florin Zoicaş, ofiţer de relaţii cu presa la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Echipajul SMURD a încercat să îl resusciteze pe micuţ timp de aproximativ 15 minute, dar, din păcate, eforturile au fost tardive. Medicii spun că băiatul era înecat de mai bine de o oră.

Se pare că băieţelul era la scaldă în acea zonă a Crişului şi s-a agăţat în vegetaţia abundentă din apă.

Potrivit poliţiştilor, chemaţi şi ei la faţa locului, băieţelul are vârsta de aproximativ 4-5 ani. Oamenii legii au deschis o anchetă, pentru a stabili atât identitatea băiatului, cât şi modul în care s-a înecat acesta.

Cu toate că au întrebat, prin zonă, dacă cineva îl cunoaşte pe băiat, deocamdată nimeni nu ştie cine este micuţul.

UPDATE:

Până la urmă, băieţelul a fost identificat. Cutremurător este că, fix în timp ce poliţiştii încercau să afle identitatea băieţelului, tatăl lui a sunat la 112 să îi anunţe dispariţia. Potrivit agentului principal Ioana Lascău, de la Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, victima este un copil de 3 ani şi jumătate.

"La o jumătate de oră, în timp ce echipajele de intervenţie şi scoteau din apă trupul neînsufleţit al copilului, printr-un un alt apel primit la 112 tatăl victimei anunţa dispariţia de acasă a micuţului. După semnalmentele transmise de părinte, poliţiştii prezenţi la locul tragediei au stabilit că victima, iniţial neidentificată, este copilul dispărut de acasă. Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor producerii accidentului şi a modului în care copilul a ajuns nesupravegheat pe malul Crişului", a declarat Ioana Lascău.

Familia băieţelului locuieşte în zonă, la doar câteva sute de metri de locul în care a fost găsit mort.