Descoperire şoc pentru medicii şi asistenţii care au fost de serviciu în noaptea de sâmbătă spre duminică la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean.

În jurul orei 1, aceştia au fost întrerupţi din activitatea obişnuită de scâncetul unui băieţel născut de doar câteva ore, abandonat într-o sacoşă chiar la intrarea în UPU, în zona cuprinsă între uşile glisante.

Nimeni nu a observat când bebeluşul a fost lăsat acolo. Recepţionera a auzit un scâncet şi i-a alertat pe colegi, nedumerită. Micuţul era înfăşurat într-o pătură.

"La prima vedere, clinic, copilul, un băieţel născut de câteva ore, nu avea probleme. Un echipaj SMURD l-a dus la Maternitate, pentru îngrijiri de specialitate", a declarat luni BIHOREANULUI dr. Adriana Bălan, de la UPU-SMURD.

Un echipaj de Poliţie, anunţat de medici, a ajuns la spital în scurt timp şi anchetează acum împrejurările în care s-a comis abandonul.

"Din câte am discutat cu colegii, se pare că a fost naştere la domiciliu. Copilul este stabil, a fost uşor dezhidratat, dar este bine, cântăreşte 2,6 kilograme", a precizat dr. Lucia Daina, director medical al Spitalului Judeţean.

Şi Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului a fost sesizată, urmând să decidă care va fi soarta micuţului. Cel puţin în perioada următoare el va rămâne la Maternitate, unde este supravegheat de neonatolog.

"Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au demarat cercetările pentru identificarea mamei. În funcţie de rezultatul cercetărilor vor fi luate măsurile impuse", a declarat subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.