Poliţiştii de frontieră din Borş au oprit, marţi seara, în jurul orei 22, un autocar Man înmatriculat în România şi condus de Imre M., în vârstă de 33 de ani, din judeţul Mureş.

La control, în cala de bagaje, poliţiştii au descoperit un colet în care se aflau 35 de cutii (4720 plicuri) inscripţionate cu numele unui medicament ce conţine substanţe folosite pentru creşterea potenţei, unul în care găseau 175 de ţigări de foi inscripţionate Cohiba şi alt colet conţinând 475 de ţigări de foi neinscripţionate.

Valoarea totală a bunurilor pe care şoferul vroia să le introducă ilegal în ţară a fost estimată la 60.000 de lei. "Şoferul nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele transportate, acesta declarând ca le-a cumpărat cu scopul de a le comercializa în România", se arată într-un comunicat trimis joi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Atât plicurile cu substanţe pentru erecţie cât şi ţigările au fost reţinute în vederea confiscării. "Şoferului i-a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 200 de ţigări de foi mai mari de trei grame şi i-a fost aplicată o amendă contravenţională de 1.000 de lei pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită", se mai arată în informarea ITPF Oradea.