Prima seară a Oradea Festifall a consemnat și o tragedie. Vineri, un bărbat a fost găsit inconștient în zona de food din Piața Ferdinand, iar medicii chemați în ajutor nu au reușit să îl salveze.

„A fost găsit un om inconștient în zona cortului cu mese din Piața Ferdinand. Am apelat imediat la serviciul de ambulanță privată care ne stă la dispoziție pe tot parcursul FestiFall, una în Piața Unirii, iar cealaltă în Piața Ferdinand. Au început apoi manevrele de resuscitare la fața locului, între timp a venit și SMURD, dar din păcate, nu s-a putut face nimic și a fost declarat decesul după circa 40 minute”, a confirmat duminică pentru BIHOREANUL managerul APTOR, Alexandru Chira, organizator al evenimentului.

Potrivit acestuia, bărbatul avea circa 40-45 de ani și nu era însoțit la festival.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările decesului.

Sursele BIHOREANULUI spun că victima era o persoană fără adăpost și că, din câte se pare, s-ar fi înecat cu mâncare. Medicii legiști vor stabili, însă, dacă este așa.

UPDATE: Victima are 52 de ani

Purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor comisar șef Alina Fărcuța, a precizat că evenimentul s-a produs vineri în jurul orei 22.00.

„Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oradea s-au sesizat din oficiu că, unui bărbat care se afla în Piața Ferdinand din municipiul Oradea, în spatele Teatrului Regina Maria, i s-a făcut rău și, din nefericire, în ciuda ajutorului de urgență acordat de personalul medical, a decedat. Victima a fost identificată ca fiind un bărbat de 52 de ani, din municipiul Oradea”, a precizat Alina Fărcuța.

Împrejurările exacte ale decesului vor fi stabilite în urma necropsiei.

Cert este că, după cum au stabilit polițiștii, „în prezent, nu există suspiciuni ca bărbatul să fi fost victima vreunei infracțiuni”.

Ancheta este continuată de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!