Un bărbat care era în arest preventiv pentru trafic de minori s-a sinucis, marţi seară, spânzurându-se în celula în care era închis din Penitenciarul Oradea.

"Vă informăm că în data de 19.04.2022, la ora 20.38, cu ocazia distribuirii tratamentului psihotrop, un deţinut custodiat de Penitenciarul Oradea, arestat preventiv pentru infracţiunea de trafic cu minori, a fost găsit spânzurat cu un material textil legat de gratia geamului camerei, de către supraveghetorul secţiei care era însoţit de asistentul medical aflat în serviciu", a transmis miercuri, Penitenciarul Oradea, printr-un comunicat de presă. 

Angajaţii Penitenciarului au început manevrele de resuscitare şi au cerut sprijinul echipajelor SMURD, care au sosit acolo la ora 20.44. "Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de personalul medical, la ora 21.17, s-a constatat decesul", se mai arată în comunicat.

În Penitenciarul Oradea a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili împrejurările în care persoana arestată s-a sinucis.

Instituţia nu a comunicat nicio altă informaţie despre persoana care a murit (vârstă, localitatea de domiciliu, perioada de care se afla în arest).

În schimb, comunicatul mai arată că a fost anunţată familia persoanei sinucise, dar şi judecătorul de supraveghere, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor şi Serviciul de Medicină Legală, care fac cercetări în cauză.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!