Un orădean în vârstă de 62 de ani a fost salvat, sâmbătă, de jandarmii şi salvamontiştii bihoreni, după ce i s-a făcut rău în pădurea Vadu Crişului.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor, alerta a fost dată în jurul orei 15, de către şeful Postului de Poliţie din localitatea Vadu Crişului.

Jandarmii erau în zonă, asigurând ordinea publică al Târgul de la Vama Sării şi au aflat că bărbatului i s-a făcut rău în timp ce se plimba cu soţia sa, pe versantul drept al Crişului Repede, în apropiere de sat.

O echipă formată din jandarmi, poliţişti, reprezentanţi ai Salvamont Bihor şi ai Serviciului de Ambulanţă Bihor au pornit în căutarea bărbatului. După ce l-au găsit şi i-au acordat primul ajutor, salvatorii l-au cărat pe targă pe orădean, care era conştient.

"Persoana, care avea o constituţie robustă, a fost transportată aproximativ 2 kilometri şi jumătate, până în localitatea Vadu Crişului, de unde a fost preluată de ambulanţă şi transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea", se arată în comunicatul IJJ Bihor. Bărbatul a rămas internat în spital.