Un bărbat în vârstă de 46 de ani, care era cazat la azilul de noapte de pe strada Gutenberg, a fost găsit mort duminică, de către alţi cazaţi în cămin, pe un câmp din apropierea instituţiei.

"Când am ajuns noi, era adus în hol. S-au început manevre de resuscitare, dar era decedat. Din primele investigaţii, cauza morţii a fost hipotermia", a declarat BIHOREANULUI asistenta Claudia Mudura, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, care a intervenit la caz.

Potrivit directorului azilului, Istvan Ferencz, bărbatul nu avea familie. Părinţii lui au murit, era divorţat şi nu avea copii. "A plecat sâmbătă după amiază, să ajute pe cineva pe o stradă vecină. A primit o sumă de bani şi a plecat la băut. Avea acest viciu şi din păcate nu a mai revenit în instituţie. Avea diplomă de bacalaureat şi era electrician, foarte bun meseriaş", a precizat el.

Trupul victimei a fost transportat la Medicina Legală pentru efectuarea autopsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului. "Administraţia Social Comunitară Oradea va face procedura de înmormântare, la fel ca în cazul persoanelor fără adăpost", a mai punctat Ferencz.

"În urma examinării sumare a cadavrului nu au fost observate urme vizibile de violenţă. Cauza exactă a decesului urmează a fi stabilită în urma efectuării necropsiei. Nu există suspiciuni de omor", a declarat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.