Un tânăr aflat la volanul unui bolid BMW, care pe deasupra avea şi un copil pe scaunul din dreapta, a fost filmat de un orădean în timp ce dădea ture cu maşina prin pasajul Magheru, încă închis circulaţiei, după ce a îndepărtat indicatoarele şi panglicile care interziceau accesul.

În urma sezisărilor adresate Poliţiei, aceasta l-a identificat pe bărbat, constatând că e administratorul lucrării, care... făcea o verificare a calităţii.

Reclamat la Poliţie

Cele două filmuleţe, postate miercuri pe Youtube, îl arată pe conducătorul maşinii cu numărul B-411-MAV cum îndepărtează indicatoarele şi panglicile care interziceau accesul în pasaj şi accelerând în interiorul acestuia. Observând că este filmat, individul a oprit maşina şi l-a chestionat pe martor "care este problema", moment în care se observă că are pe scaunul din faţă un copil, care nu avea dreptul să stea acolo.

"Acesta a mutat indicatoarele şi a dat ostentativ ture vreo 10 minute, iar când a vazut că îl filmez a venit să mă întrebe dacă am ceva probleme", a relatat BIHOREANULUI orădeanul care a surprins întâmplarea, precizând că a semnalat cazul şi Poliţiei.

"Am trimis un email şi Poliţiei Rutiere (căci fapta sa se încadrează la art. 101, alin. (3), punctul b din OUG 195/2002 - şi se suspendă permisul 60 de zile pentru o asemenea contravenţie), însă nu am prea mari aşteptări din partea lor. Consider că asemenea comportamente antisociale ar trebui penalizate. În filmare se poate vedea cum individul are şi un copil mic pe scaunul din dreapta (altă contravenţie)", a scris orădeanul.

După cum se știe, pasajul subteran Magheru, menit să fluidizeze circulaţia pe bulevardul cu acelaşi nume, proaspăt finalizat, urmează să fie inaugurat vineri de reprezentanţii administraţiei locale.

(Sursa video: YouTube - Sergiu Vlad)

Era... la muncă

Ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, a declarat, joi, pentru BIHOREANUL că la Poliţia Municipiului Oradea s-a înregistrat, deja, o sesizare legată de incident. "Urmează să se ia măsuri legale care se impun", a spus Lascău.

Este vorba, însă, nu de vreun teribilist, ci despre... administratorul şantierului. "Persoana a fost identificată. S-a luat legătura cu ea. Este administratorul lucrării, maşina este a firmei. A declarat că a fost în pasaj să facă verificări", a mai explicat Lascău. 

Oricum, spun sursele BIHOREANULUI, bărbatul a fost citat, joi, pentru ora 13.00, la sediul Poliţiei Municipiului, pentru  declaraţii, urmând să dea explicaţii şi pentru faptul că îşi plimba copilul pe scaunul din faţă a maşinii, aspect interzis de Codul rutier. 

Bărbatul, pe nume Vlad Moldovan, a contactat la rândul său ziarul, deranjat de prima variantă a știrii, spunând că lucrurile nu stau aşa cum au fost semnalate. Concret, el a arătat că este "şef de şantier" şi "responsabil cu siguranţa circulaţiei" pentru lucrarea de amenajare a pasajului subteran Magheru. 

El a spus că circula cu maşina firmei şi ieşise seara să se asigure că toate semnalizările de pe şantier sunt în bună regulă.