După ce joi după-amiază au scos din apele Crişului Repede cadavrul unui orădean înecat, vineri dimineaţă pompierii bihoreni s-au confruntat cu o situaţie asemănătoare.

"În dimineaţa zilei de vineri, 1 iulie a.c., în jurul orei 8, pompierii militari din cadrul Staţiei Ştei au desfăşurat o operaţiune similară, degajând din apa unui lac de pe raza localităţii Ştei, trupul neînsufleţit al unui bărbat în vârstă de 45 de ani", a declarat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Se pare că bărbatul a fost văzut intrând în apa lacului, dar pentru că nu a mai ieşit, persoane care se aflau în preajmă au solicitat ajutorul specialiştilor. După ce militarii l-au scos pe bărbat din apă, medicii SMURD i-au făcut manevre de resuscitare, însă fără rezultat, şi au constatat decesul acestuia.

Ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc, ISU Crişana le recomandă bihorenilor să se scalde doar în locuri anume amenajate, să nu intre în apă în stare de ebrietate sau pe timp de noapte, dar nici după ce au stat mai mult timp la soare şi să nu sară de pe platforme, poduri sau alte construcţii.

De asemenea, copiii nu trebuie lăsaţi supravegheaţi în apropierea apei, nici măcar în piscinele pentru ei, părinţii trebuind să ţină cont şi de faptul că echipamentele speciale pentru siguranţa înotului (colac de salvare, aripioare gonflabile sau tuburui gonflabile) nu sunt în totalitate eficiente.

"Explicaţi-le adolescenţilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate (râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante ori în locurile în care s-au produs anterior incidente: barajul de la Tileagd,  canalul colector de la Boiu, apele Crişului Repede, Crişului Negru, respectiv Lacul Sântion), iar în cazul ieşirilor acestora "la scăldat" cu prietenii, stabiliţi de comun acord, o periodicitate şi o modalitate de contact", mai recomandă ISU Crişana.