Un bărbat în vârstă de 52 de ani din Suplacu de Barcău a fost ridicat, luni, de acasă de un echipaj al SMURD şi transportat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea, fiind suspect de coronavirus.

O fotografie care a surprins momentul în care bărbatul era urcat cu izoleta în autospeciala SMURD a circulat pe reţelele de socializare, unii dintre locuitorii comunei fiind speriaţi că există un bolnav în comunitatea lor.

Mai mulţi cititori au transmis imaginea şi BIHOREANULUI, semnalând situaţia. La solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Dorel Ţîrţ, a informat marţi că bărbatul s-a întors zilele trecute, mai precis pe 7 martie, din Italia şi se afla în autoizolare şi în monitorizarea medicului de familie. 

El a fost transportat la spital dat fiind că a făcut febră şi avea frisoane şi dureri musculare. "Transportul la spital a fost necesar datorită agravării stării de sănătate (apariţia febrei, frisoanelor, mialgii). Au fost recoltate produse biologice pentru testarea prezenţei COVID-19", a transmis dr. Dorel Ţîrţ. 

Bărbatul este unul dintre cei trei suspecţi de coronavirus din Bihor, internaţi toţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal. 

Marţi dimineaţa nu exista nici un caz confirmat de coronavirus în Bihor. 

Citeşte şi:

Coronavirus în Bihor: Niciun bolnav, trei suspecţi întorşi din "zona roşie" şi 9 persoane în carantină