Sain Mumtaz, afganul cu forma capului şi a corpului total deformate, suferă de o afecţiune pe care doctorii nu au reuşit să o stabilească. Motivul pentru care capul acestuia creşte exagerat şi ce metodă poate fi folosită pentru tratarea sindromului rămân un mister.

În copilărie, lui Sain i s-a spus că suferă de sindromul Proteus, aceeaşi afecţiune de care a suferit şi Joseph Merrick, cunoscut drept Omul Elefant. Proteus afectează însă doar o singură parte a corpului, dar asimetria bolii de pe faţa, craniul şi corpul lui Sain indică faptul că bărbatul suferă de un alt sindrom.

Familia bolnavului nu a dorit să afle care e cauza şi cum poate fi tratat Sain, aşa că nu a contactat medici. Ajuns la vârsta de 18 ani, tânărul vrea să afle care este problema sa şi dacă se poate face ceva pentru a i se uşura traiul de zi cu zi. Acum, Sain crede că a fost blestemat de Dumnezeu.

Un genetician de la Sydney Children's Hospital and the University of New South Sales din Australia va investiga personal cazul lui Sain şi va încerca să diagnosticheze problema, informează yourdiscorvery.com. Medicii spră să poată găsi un tratament pentru neobişnuita afecţiune a lui Sain.