Un bărbat în vârstă de 54 de ani din Popești a fost reținut de polițiști, fiindcă ar fi urmărit și lovit intenționat cu mașina câinele unei consătene, vrând să-l omoare. În urma incidentului, patrupedul a fost rănit la cap și și-a pierdut vederea la unul dintre ochi, potrivit unui comunicat trimis joi de Poliția Bihor. 

„La data de 27 martie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 54 de ani, din localitatea Popești, județul Bihor, cercetat pentru comiterea infracțiunii de rănire cu intenție a animalelor”, se arată în informare. 

Cercetările au arătat că incidentul grav s-a petrecut pe 29 decembrie, anul trecut, în miezul zilei. Bărbatul, „în timp ce conducea un autoturism în localitatea de domiciliu, ar fi urmărit câinele unei consătene, circulând inclusiv pe sensul opus de circulație și l-ar fi lovit cu autovehiculul, intenționat, cu scopul de a-l ucide”, se mai precizează în comunicat. 

Joi, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor îl vor prezenta pe bărbatul de 54 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Un alt caz halucinant a fost făcut public de Poliția Bihor miercuri, cel al unui bărbat din Budoi reținut pentru uciderea cu intenție, fără drept, a trei câini.

Cel din urmă este anchetat în prezent sub control judiciar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!