Un bărbat de 47 de ani din Sântandrei a fost reținut, marți, de Poliția Bihor, pentru infracțiuni la legea pentru protecția animalelor.

Potrivit unui comunicat al IPJ Bihor, bărbatul este cercetat pentru că ar fi efectuat intervenții chirurgicale asupra unor câini, pentru a le modifica aspectul.

„În cursul lunii februarie a.c., bărbatul s-ar fi deplasat la domiciliul unei persoane din comuna Toboliu, județul Bihor, locaţie în care ar fi tăiat urechile şi cozile a trei câini, pui, de rasă”, a transmis Poliția.

Marți, locuința bărbatului a fost percheziționată, ocazie cu care oamenii legii au găsit diverse instrumente medicale și substanțe dezinfectante sau cicatrizante, precum și 5 câini de rasă, 4 dintre aceștia având urechile și cozile tăiate. De asemenea, bărbatul avea acasă o armă scurtă, de tip pistol Airsoft.

Drept urmare, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru a documenta întreaga activitate infracțională a bărbatului. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!