Un bărbat de 61 de ani din Marghita a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de armă fără drept și rănirea cu intenţie a animalelor, după ce a împușcat, pe o pășune din Valea Cerului, un câine ciobănesc ce aparține unui localnic.

„La data de 15 octombrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 61 de ani, din municipiul Marghita, județul Bihor, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de armă fără drept și rănirea cu intenţie a animalelor”, a transmis marți Poliția Bihor. 

Potrivit comunicatului menționat, din cercetările efectuate de polițiștii de la Protecția Animalelor și de polițiștii Secției nr. 4 de Poliție Rurală Marghita a rezultat că luni, 14 octombrie, în jurul orei 17.30, în timp ce bărbatul ar fi condus un autoturism, pe o pășune din localitatea Valea Cerului, „acesta ar fi făcut uz de armă fără drept, utilizând o armă neletală, de tir sportiv, cu care ar fi rănit, prin împușcare, un câine metis de rasa Ciobănesc, care aparține unui localnic”. 

Autorul faptei a fost găsit în scurt timp de polițiști, în trafic, la intrarea în localitatea Suplacu de Barcău, iar arma, pe care acesta o deține legal, a fost ridicată în vederea expertizării.

Câinele a fost rănit la unul dintre picioare. „În urma agresiunii, câinele a fost examinat clinic, constatându-se că a suferit răni la nivelul membrului anterior stâng. Acestuia i-au fost acordate îngrijiri medicale, iar în prezent, se află în afara oricărui pericol”, transmit polițiștii.

Marți, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor îl vor prezenta pe bărbatul de 61 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!