Un incident fără precedent în România! Un bărbat de aproximativ 40 de ani a căzut joi de la unul dintre balcoanele Parlamentului, care se afla în şedinţă. Bărbatul s-a aruncat în semn de protest, iar martorii susţin că l-au auzit spunând "Pentru tine Boc!" şi "Boc, aţi luat drepturile copiilor".

Protestatarul care a recurs la gestul extrem se numeşte Adrian Sobaru, este electrician şi lucrează la Televiziunea Română. Bărbatul are doi copii, dintre care unul cu handicap. Acestuia din urmă i-ar fi fost retrasă indemnizaţia.

De asemenea, bărbatul purta un tricou cu mesajul "Ne-aţi distrus viitorul". Gestul omului a provocat panică între parlamentari care s-au adunat în jurul lui, inclusiv premierul Boc. Au fost şi parlamentari care au izbucnit în plâns imediat după incidentul din Parlament, printre aceştia aflându-se Teo Trandafir şi Ecaterina Andronescu.

Sobaru are multiple leziuni şi a fost preluat de un echipaj SMURD. La ora 13, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, Cătălin Cârstoiu, a spus că angajatul TVR are fracturi la nivelul oaselor frontale, nasului şi globilor oculari. Totuşi, omul nu are nicio leziune care i-ar pune viaţa în pericol.

După incident, şedinţa plenului reunit pentru dezbaterea moţiunii de cenzură privind Legea Salarizării a fost reluată, potrivit deciziei grupurilor parlamentare. Moţiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament, a anunţat vicepreşedintele Senatului, orădeanul Petru Filip, precizând că au fost zero voturi pentru şi zero împotrivă.