Baschetbalistul turc al echipei de NBA Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, aşteptat la întâlnirea cu fanii baschetului românesc, a fost blocat pe Aeroportul Otopeni, sâmbătă, în ziua în care a împlinit 25 de ani, şi nu va mai participa la evenimentul care urma să aibă loc duminică, la Bucureşti.

Kanter a distribuit un clip de 45 de secunde filmat pe Aeroportul Otopeni în care explică motivul opririi sale la graniţă: "din cauza crezurilor politice".

"Salutare, lume! Vreau să vă spun că suntem în România, ei spun că mi-au anulat paşaportul cei de la Ambasada Turciei. Suntem ţinuţi aici de câteva ore, de către doi poliţişti. Desigur, ştiţi, motivul pentru care se întâmplă asta sunt crezurile mele politice. Cel care a făcut asta este preşedintele Turciei. (...) Ştiţi cine este. Este un om rău, foarte rău, este un dictator. Este Hitler al secolului nostru. Vă voi ţine la curent cu ce se întâmplă. Dar... Să vă rugaţi pentru noi", le-a transmis Kanter fanilor săi.

Poliţia de Frontieră a confirmat, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că paşaportul baschetbalistului Enes Kanter a fost anulat de către Turcia.

Bachetbalistul a plecat spre SUA dupa circa patru ore, au anuntat organizatorii unui eveniment la care jucatorul urma sa participe in Bucuresti, citati de News.ro. "Kanter s-a imbarcat intr-o cursa British, cu escala la Londra, destinatia finala fiind SUA. Kanter nu are cetatenie americana, dar are cartea verde care ii da dreptul de rezidenta si munca in SUA.