Un orădean în vârstă de 73 de ani a decedat luni pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean, după ce a fost acroşat, dimineaţa, în jurul orei 6, în zona staţiei de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, de un tramvai care venea dinspre Nufărul.

"Bărbatul în vârstă de 73 de ani s-a angajat în traversarea căii de rulare a tramvaiului prin loc nepermis şi a fost acroşat. Cercetările în cauză sunt continuate de poliţiştii rutieri", a declarat Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

În urma incidentului, bărbatul, care a suferit leziuni grave inclusiv interne, a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, fiind apoi mutat la secţia Terapie Intensivă. Deşi a fost operat, în aceeaşi zi, bărbatul a decedat.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a OTL, Carmen Tocuţ, tramvaiul nu avea viteză, căci se apropia de intersecţia căilor de rulare, iar pentru a se putea schimba macazul vehiculul trebuie să circule mai încet.

"Viteza pe care tramvaiul a avut-o în momentul accidentului, a fost, conform datelor transmise prin GPS şi stocate în sistemul de urmărire a traficului, de aproximativ 3,7 km/h. Vatmanul care conducea tramvaiul, deşi a frânat, n-a putut, din păcate, evita accidentul", a comunicat ulterior regia de transport.

OTL a mai precizat că "verificările ulterioare efectuate de Poliţie în depoul de tramvaie n-au relevat nicio defecţiune la sistemul de frânare a tramvaiului, iar starea tehnică generală a acestuia se încadrează în parametrii corespunzători standardelor siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, conform legilor în vigoare".