Caz şocant în comuna Mihăileni, raionul Râşcani, din Republica Moldova. Un bebeluş de 6 săptămâni a murit înecat, vineri seară, în urma botezului.

Părinţii copilului susţin că, din neatenţie sau imprudenţă, preotul nu i-a acoperit faţa, ca să-l ferească să nu înghită apa. Când au văzut că nu mai respiră, oamenii s-au grăbit să-şi ducă odorul la dispensar. Zadarnic însă.

Ei spun că bebeluşul a fost scufundat de mai multe ori în cristelniţă de către părintele Valentin Ţarălungă, iar peste puţin timp i s-a făcut rău. A murit în drum spre spital, expertiza medico-legală arătând că s-a înecat.

În cauză s-a deschis un dosar penal, pentru omor din imprudenţă, deoarece, potrivit comisarului raionului Râşcani, Valeriu Moscalu, tragedia s-a produs din cauza neglijenţei preotului. Până acum, însă, poliţia nu a reuşit să discute cu el, pentru că nu răspunde la telefon.

Duminică, bebeluşul a fost înmormântat. În cursul zilei, părintele Valentin a fost zărit prin sat şi le-a spus credincioşilor că n-a fugit, pentru ca este nevinovat.

Secretarul de presă al Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, susţine că Mitropolia nu-şi aduce aminte ca în Moldova să mai fi fost înregistrat un caz similar.

Practica folosită de părintele Valentin Ţarălungă în cazul copilului care a murit la botez este diferită de cea tradiţională, a declarat secretarul Mitropoliei Basarabiei, Ioan Cosoi.