Un tânăr în vârstă de 31 de ani a murit, duminică după amiază, în Oradea, după ce, aflat pe o bicicletă, a intrat pe sens opus de mers şi a fost acroşat de o maşină, pe strada Republicii, în apropiere de intersecţia cu Parcul Petofi.

"Numitul S.A., 31 de ani, din satul Cherechiu, comuna Cherechiu, a circulat cu bicicleta pe banda a doua, dinspre piaţa Bucureşti spre magazinul Crişul, iar în dreptul imobilului cu numărul 51, în apropiere de intersecţia cu Parcul Petofi, a pătruns pe sensul opus şi a fost tamponat de un autoturism Kia, care circula pe banda 2 dinspre Bulevardul Magheru", a explicat pentru BIHOREANUL, inspectorul principal Alin Gherman, de la Poliţia Rutieră, care a coordonat cercetările la locul accidentului.

Impactul a fost violent, tânărul alegându-se cu răni serioase la cap, torace şi abdomen.

Biciclistul a fost transportat de un echipaj SMURD la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, dar, potrivit dr. Adriana Bălan, medic la UPU-SMURD, a decedat din cauza politraumatismelor severe, deşi a fost resuscitat aproape două ore.

Autoturismul care l-a lovit a fost condus de un tânăr de 32 de ani, din Sânmartin, care, testat cu aparatul etilotest de poliţişti, a avut o alcoolemie de 0,09 mg la mie în aerul pur expirat, drept pentru care i se vor recolta probe biologice, pentru stabilirea exactă a acestei valori, în sânge.

Poliţiştii au deschis o anchetă, în urma căreia se vor stabili circumstaţele producerii evenimentului rutier.