Un bărbat de 57 de ani din satul bihorean Izbuc, comuna Cărpinet, a ajuns la spital cu arsuri la nivelul căilor respiratorii, pe mâini, picioare și față, după ce un incendiu i-a cuprins casa.

S-a întâmplat marți, în jurul orei 16.15, iar mai multe echipaje de pompieri și paramedici din cadrul Stației Ștei s-au dus acolo de urgență. Salvatorii i-au acordat primul ajutor proprietarului casei, predându-l apoi echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care i-a acordat îngrijirile medicale de specialitate și l-a transportat la spital.

Focul ardea violent în sufrageria casei, dar pompierii au reușit să-l stingă înainte de a se extinde.

„Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de burlanul metalic al sobei, acesta nefiind izolat termic față de tavanul din lemn pe care îl străbătea”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor.

Flăcările au mistuit toate bunurile din sufrageria locuinței.

„Reamintim bihorenilor că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, ca în acest caz, cu persoane rănite sau chiar cu  pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie izolate față de materialele combustibile, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile. Totodată, coșurile și burlanele de evacuare a fumului trebuie verificate și curăţate periodic, iar dacă este cazul, reparate, de persoane specializate şi autorizate”, a mai transmis ISU.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!