Un bărbat de 44 de ani din Băleni, comuna Lazuri de Beiuş, a ajuns la spital cu arsuri de gradul 2 la două degete de la mâna dreaptă, după ce a încercat să aprindă focul în sobă folosind benzină. Această tentativă neinspirată a provocat şi un incendiu în casa bărbatului.

Potrivit unui comunicat transmis de ISU Crişana, incendiul a izbucnit duminică seară, în jurul orei 19.15, în dormitorul imobilului. "Ajunşi la adresa indicată de apelant, pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat proprietarului locuinţei, care s-a rănit încercând să aprindă focul în sobă cu benzină, iar echipajul de stingere a localizat şi lichidat cu operativitate incendiul ce se manifesta în dormitorul locuinţei, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi ale casei", se arată în comunicat.

Pompierii militari paramedici l-au transportat pe bărbat la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Beiuş.

Flăcările au distrus două corpuri de mobilier, o uşă din lemn, circa un metru pătrat parchet şi aproximativ patru metri pătraţi izolaţie polistiren.

Pentru evitarea unor incendii de acest gen, pompierii recomandă să nu aprindeţi focul în sobă cu benzină sau cu alte lichide inflamabile, să nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi să evitaţi supraîncărcarea acesteia. De asemenea, soba trebuie folosită doar cu uşiţa închisă şi cu o tablă metalică în dreptul ei. Sub nicio formă, nu trebuie să aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei, iar dacă plecaţi de-acasă, trebuie să stingeţi focul.

De asemenea, nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins şi verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi. Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile şi nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire (sobe cu sau fără acumulare de căldură ori aparate de încălzire electrice).

Nu în ultimul rând, trebuie să verificaţi periodic coşurile de fum.