Un tânăr de 33 de ani din Bihor s-a ales cu dosar penal, după ce miercuri a încercat să introducă în ţară prin Vama Borş nu mai puţin de 367 parfumuri contrafăcute.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, tânărul a fost prins miercuri, la ora 20.40, fiind pasager într-un autoturism Opel Vectra.

"La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul şi pe bancheta din spate a autoturismului, mai multe cutii de carton în care se aflau 367 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Persoana în cauză a declarat că bunurile îi aparţin şi că le-a cumpărat de pe teritoriul Poloniei, dintr-o piaţă din Varşovia, contra sumei de 200 de euro, de la un cetăţean chinez, pentru a le oferi cadouri rudelor", se arată în comunicat.

Bunurile - a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 3.670 lei - au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Tânărul s-a ales cu dosar penal, pentru infracţiunea de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.