Un bărbat în vârstă de 71 de ani din localitatea Miersig, județul Bihor, a fost reținut de polițiștii bihoreni, acuzat fiind că a spânzurat câinele unui consătean pe teritoriul unei ferme dezafectate. 

„La data de 2 iulie a.c., în urma investigațiilor efectuate și administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, a unui bărbat de 71 de ani, din localitatea Miersig, județul Bihor, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept”, a transmis miercuri IPJ Bihor. 

Cercetările efectuate de polițiștii de la protecția animalelor au arătat că „la data de 2 iulie a.c., în jurul orei 14.00, în timp ce se afla la o fermă dezafectată, din localitatea de domiciliu, bărbatul ar fi ucis cu intenție, fără drept, prin spânzurare, un câine de rasă comună, de talie medie, de 5 ani, care aparținea unui consătean”. 

Septuagenarul s-a ales cu dosar penal.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă ancheta în acest caz, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Potrivit legii, uciderea animalelor cu intenție, fără drept, este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!