Adrian Bogoşel a participat la Jocurile Mondiale ale Pompierilor din Daegu, Coreea de Sud, care s-au desfăşurat în 21-29 august, concurând la trei probe şi reuşind să obţină medalii la fiecare dintre ele. 

Subofiţer în cadrul Detaşamentului II de Pompieri Oradea al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, tânărul a făcut parte din delegaţia României alături de alţi 34 de pompieri, care s-au întrecut cu reprezentanţii altor 40 de ţări în peste 60 de discipline sportive.

Sportiv legitimat la judo, Adrian a urcat pe poziţia a doua la categoria 90 de kilograme, după ce a fost învins în finală de un reprezentant al Kuweitului. De asemenea, la lupte libere, a ocupat locul al treilea şi medalia de bronz.

Adrian a reuşit să obţină şi medalia de aur la Jocurile Mondiale ale Pompierilor, alături de un coechipier din Bucureşti în proba de canotaj-dublu. "Cu toate că sportul pe apă nu se înrudeşte cu sportul de contact, acesta a reuşit, împreună cu coechipierul său, să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, câştigând medalia de aur", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Pompierul orădean este un sportiv legitimat la clubul C.S.M. Liberty Oradea, având în parmares mai multe titluri naţionale şi internaţionale la judo.