Procurorul Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, a anunţat joi că bihoreanul, pe nume Viorel Urs, în vârstă de 44 de ani, din satul Ceişoara, comuna Ceica, şi amicul său băcăuan de 42 de ani, au fost arestaţi miercuri, pentru omor.

"Cei doi sunt acuzaţi că în luna ianuarie 2009, în timp ce se aflau în Praga, probabil la muncă, au atacat un alt român care era cazat în aceeaşi baracă cu ei, un bărbat de 43 de ani, din satul arădean Gura Văii, cu intenţia să îl omoare", a declarat joi pentru BIHOREANUL procurorul Dorel Moţiu.

Potrivit acestuia, cei doi i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu pumnii şi cu picioarele, dar şi cu un instrument neidentificat, în zona feţei şi a capului, provocându-i fracturi costale, ale oaselor nazale şi hematoame intracraniene care au condus la deces.

"Cei doi au săvârşit fapta, care a rămas cu autori neidentificaţi în Cehia, şi s-au întors la scurt timp în ţară. Între timp, în cercul de suspecţi ai anchetatorilor cehi au intrat şi ei, iar suspiciunile s-au confirmat pe parcurs. Cehii au făcut transfer de procedură la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, care i-a identificat şi i-a audiat pe făptaşi", a mai spus Moţiu.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar miercuri au fost prezentaţi judecătorilor Tribunalului Bihor, care au emis pe numele lor madat de arestare pentru 29 de zile.

Conform unor surse judiciare, bihoreanul a recunoscut că l-ar fi bătut pe arădean datorită faptului că era homosexual.