Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Bihor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a două persoane suspectate că au prejudiciat mai multe firme folosind instrumente de plată fără acoperire.

Este vorba despre un bihorean în vârstă de 35 de ani din comuna Ineu şi un altul în vârstă de 44 de ani din comuna Ţigănaşi, judeţul Iaşi.

"Cei doi sunt suspectaţi că, în perioada mai-iunie 2008, prezentându-se ca administrator, respectiv delegat ai unei unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi achiziţionat de la diferite societăţi comerciale din ţară mărfuri în valoare totală de 89.544 de lei pentru plata cărora ar fi emis mai multe file CEC, care, în momentul introducerii la bancă pentru decontare au fost refuzate la plată din cauza lipsei de disponibil în cont", se arată într-un comunicat trimis, marţi, de IPJ Bihor.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.