Un bihorean în vârstă de 55 de ani va fi transferat de urgenţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce a fost rănit grav în timp ce a încercat să stingă un incendiu izbucnit în casa mamei sale, din satul Căpâlna, reşedinţă a comunei cu acelaşi nume.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, alerta s-a dat în jurul orei 11.45, iar la locul indicat au fost mobilizate de urgenţă trei echipaje de pompieri militari din cadrul Gărzii Tinca, din care două de stingere şi unul de prim ajutor calificat.

"În momentul sosirii forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent în interiorul unei construcţii auxiliare, iar fiul proprietarei, care încercase să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor specializate, a suferit arsuri la nivelul căilor aeriene, feţei şi al antebraţului", se arată în comunicat.

Paramedicii i-au acordat primul ajutor bărbatului, predându-l ulterior echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care l-a intubat şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean. De aici, victima va fi transferată la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Acţionând cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pompierii au reuşit să lichideze incendiul şi să salveze locuinţa, care se afla la aproximativ cinci metri de focarele de incendiu, dar şi trei anexe construite în continuarea clădirii afectate de flăcări.

"În urma evenimentului, provocat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă, au ars aparate electrocasnice, o fereastră, o uşă, materiale textile, mobilier şi aproximativ 16 metri pătraţi tavan fals", a mai transmis ISU Crişana.