Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş au prins în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 3, un tânăr care a încercat să iasă din ţară, ca pasager într-un autoturism marca Volvo, cu actul de identitate al unui prieten, gândindu-se probabil că agenţii nu vor sesiza diferenţa de înfăţişare. 

"La controlul de frontieră s-a constatat faptul că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia documentului prezentat, fapt pentru care a fost condusă la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, pentru continuarea cercetărilor", se arată într-un comunicat trimis luni de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor.

La verificări, poliţiştii au descoperit identitatea reală a persoanei. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 23 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud. "Bărbatul a încercat să iasă din ţară folosind cartea de identitate a unui fost coleg de clasă deoarece o pierduse pe a sa", se mai arată în comunicat. Tânărul din Bistriţa-Năsăud vroia să ajungă în Austria.

Poliţiştii de frontieră bihoreni i-au întocmit acestuia actele premergătoare pentru infracţiunile de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. "Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi a tuturor persoanelor implicate", au încheiat reprezentanţii IJPF Bihor.